Herken je dit?

  • Je voelt je vaak onzichtbaar in je werk, ook al ben je er goed in
  • Je hebt het gevoel dat je niet gezien en gehoord wordt
  • Je durft niets te zeggen tijdens een vergadering, of zegt het heel onhandig
  • Je vindt dat je carrière onder je bescheidenheid lijdt
  • Je hebt last van je stem (hees, klein, zacht, schor)
  • Je krijgt te horen dat je “zichtbaarder” moet zijn, maar weet niet hoe dat moet
  • Je hebt er moeite mee om voor jezelf op te komen en je plek te claimen
  • Het lukt je gewoonweg niet om jezelf te laten horen

Wat kun je verwachten?

Een op maat gemaakt individueel traject van 7 tot 10 fysieke sessies. Je wordt je niet alleen bewust van de oorzaak van je onzekerheden, maar leert ook om je stem en communicatievaardigheden te versterken.

De coachsessies zijn met name gericht op de praktijk, waardoor het meteen toepasbaar is in de eigen leef- en werkomgeving.

Het resultaat? Je weerbaarheid en werkgeluk vergroten.

Persoonlijke aanpak

Tijdens het eerste spreekuur maken we kennis en komt de vraagstelling naar voren. Uiteraard is het vervolg afhankelijk van jouw persoonlijke hulpvraag. In een individueel traject werken we met behulp van praktische oefeningen aan adem, lichaamshouding, dictie, mimiek, klank, ontspanning, inspanning, inhoud en volume. We werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen, assertiviteit en het beter leren bewaken van je grenzen.

Het uiteindelijke doel is het krijgen van meer vertrouwen in jouw unieke stem en de uiting ervan. Dit zal je helpen bij een betere communicatie, zelfontplooiing en succes.

Unieke methode

Mijn methode is onder meer gebaseerd op ruim 25 jaar ervaring als zangpedagoog. Jaren waarin ik, Reina Hertzdahl, vele musici naar het podium heb begeleid. De stem heeft dus geen geheimen meer voor mij!

Ook zangers hebben hun onzekerheden, zoals plankenkoorts, twijfels over hun stem en presentatie, overbelasting en haperende adem. Dat leidde al vroeg tot het besef dat niet alleen de techniek, maar ook coaching van essentieel belang is voor persoonlijke en professionele groei.